Çok Gezenti Burak Akkul “Üniversitemizde”

TV 2`de kanalında yayınlanan "Çok Gezenti" Programı ile başarı yakalayan ve tüm dikkatleri üzerine çeken editör ve metin yazarı sunucu Burak Akkul, Üniversitemize konuk oldu.

 

İletişim Fakültesi aracılığıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abitter Özulucan, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Programcı Burak Akkul konuşmasına medya ve gezi programcılığı inceliklerini ve metin yazarlığı, editörlük ve mizah ile ilgili çalışmaları üzerine tecrübelerini aktararak başladı.

 

Çok Gezenti Burak Akkul, ‘Yurt dışı seyahatlerime yoğunluk verince patronlarımın gözüne batmaya başladım, durumu kurtarmak için ağabey bana bir kamera verin orada gittiğim yerleri çekeyim beğenirseniz kanalın tanıtımında yâda reklam aralarında yayınlarsınız dedim ve şu anki işimle ilgili tüm hikâyem böylelikle başladı.

 

Daha sonra eşimin elindeki küçük bir kamera ile beni ve gezdiğimiz yerleri kameraya alması sonucu samimi ve komik görüntüler ortaya çıktı, görüntüleri izleyen editörüm benden bir gezi programı yapmamı istedi. Gittiğim tüm  ülkelerin  gelenek, görenek ve kültürünü ekran karşısında sıcak ve samimi bir şekilde izleyiciye aktarmaya başladım” diye konuştu.

 

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandıran Burak Akkul’a İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


Öğrencilerin toplu fotoğraf çekilmesi ile program sona erdi.