MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ BİLDİRİSİ

15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve destekçilerinin alçakça ve haince Devletimize ve Milletimize karşı düzenlemiş oldukları kalkışma nedeniyle Niğde Üniversitesi Senatosu tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir.

Üniversitemiz, FETÖ terör örgütü/PDY ve diğer darbe heveslilerinin, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde Demokrasi ve Millet iradesini ortadan kaldırma emellerini kabul edilemez bir ihanet olarak görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, ne yazık ki yakın tarihinde birçok defa darbe girişimlerine maruz kalmış, darbelerin kabul edilemez sonuçlarına katlanmak durumunda bırakılmıştır. Bu Millete ve onun iradesine kıymak isteyen, salya saçan vatan hainlerine ve ihanet şebekelerine yüce Milletimiz Devletiyle birlikte asla izin vermeyecektir. Devletimiz ve Milletimiz bu badireleri atlatacak güç ve kudrete sahiptir.

Kendi milletinin, kendi polisinin canlarına kasteden, kendi Devletinin kurumlarını bombalayan, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış vatan haini bir güruhun bu Milletin askeri olması bir yana, insan olarak anılması dahi mümkün değildir. Tarihi boyunca hiçbir saldırıya uğramamış Gazi Meclisi dahi pervasızca bombalayan vatan hainleri ne yazık ki bu millete ikinci bir İstiklal Harbini yaşatmak istemiştir. Bunun bedelini en ağır şekilde elbet ödeyeceklerdir. Yüce Milletimiz bu saldırıyı gerçekleştirenleri asla unutmayacaktır, unutmamalıdır. Ülkemizi kaos ortamına sürüklemek, geleceğimizi karartmak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü şerefsizce, alçakça ve haince yapılan saldırıya karşı milletçe karşı koymak ve vatan hainlerini asla unutmamak herkesin milli sorumluluğudur.

Niğde Üniversitesi, Milli Egemenliğin bekası, Demokrasi ve Millet iradesinin sürekliliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması için Devleti ve Milletiyle birlikte, tüm darbelere ve terör saldırılarına karşı her türlü mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Yüce Milletimizi birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, maneviyatımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Milli irade dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz, tanımayacağız.

Demokrasimizi koruma sürecinde göstermiş olduğu direnç ve kararlılık dolayısıyla aziz milletimize teşekkür ediyor, bu yolda şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Yüce Milletimize Saygıyla duyururuz.

Niğde Üniversitesi Senatosu