Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Sergisi Açıldı

 

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı 2.sınıf öğrencileri tarafından Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında ilkokullardaki bütün derslerde öğrencilere kazandırılacak hedef davranışların kalıcı ve izli olarak kazandırılması için üretilen bu materyallerin sunulduğu sergi, Eğitim Fakültesinde düzenlendi.

Öğretimde görsel ve işitsel araçlar kullanıldığında öğrenmelerin hem daha çabuk gerçekleştiğini hem de daha kalıcı olduğunu söyleyen Mert, “Öğrenme güçlükleri olan öğrencilerin daha kolay öğrenmesinde, öğrenilenlerin daha uzun süre hafızada tutulmasında ve hatırlamanın daha çabuk olmasında öğretim materyallerinin çok büyük bir önemi vardır. Bu materyaller öğretim hedeflerinin gerçekleştirilmesinde, çocukların hayata kazandırılmasında, öğretimdeki sıkıcılığın giderilmesinde ve eğlenerek öğrenmenin gerçekleştirilmesinde vazgeçilmezdir. Çocuğun hayatında gerekli olan temel bilgi, duygu ve becerilerinin kazandırılmasında yaparak, yaşayarak öğrenmeyi sağlamada, bilgilerin bir düzen ve estetik şekilde verilmesinde, az zamanda daha çok bilginin kazanılmasında öğretim materyallerinin büyük önemi vardır” dedi.

Açılışın ardından davetliler, öğrencilerin hazırladıkları materyalleri incelediler ve Öğretim Görevlisi Kemal Mert’in danışmanlığında hazırlanan sergiyi beğendiklerini ifade ettiler.