Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Makedonya’da

Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları Doç. Dr. Feyzan Vural ve Doç. Dr. Timur Vural tarafından Makedonya’nın İştip Goce Delcev Üniversitesi Müzik Sanatları Fakültesi’nde “Tanbur-Piyano” konseri gerçekleştirildi.

İştip Goce Delcev Üniversitesi Müzik Sanatları Fakültesi’nde, Konservatuarımız öğretim elemanlarınca gerçekleştirilen konserde, Hacı Arif Bey'in "Vücud İkliminin Sultanı Sensin", Ali Rıza Bey'in "Nihavend Fantezi", Munir Nurettin Selçuk'un "Kalamış", Amir Ateş'in "Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın", Yavuz Özüstün'ün "Bir Deniz ki Gözlerin", Hasan Gürler'in "Aklımda Sen Fikrimde Sen", Selahaddin Erköse'nin "Rüzgar Kırdı Dalımı", Bekirof'un "Nazende Sevgilim" adlı yapıtları ve yine Türk müziği eserlerinden oluşan bir potpori seslendirildi. 

 

Eserlerin aralarında bestekârlar ve yapıtları hakkında bilgilendirmeler yapan konservatuarımız öğretim elemanları, Türk Musikisinin dinlendirici nağmeleri ile dinleyicilerden büyük alkış aldı. 

 

Konserin ardından İştip televizyon ve radyosu tarafından gerçekleştirilen ve Makedon basınında yer alan bu röportajda Türk ve Makedon müziklerinin benzerlikleri üzerinde duruldu ve Niğde Üniversitesi ve Goce Delcev Üniversitesi arasındaki sanatsal ve bilimsel etkinliklerin geliştirilmesi temennilerinde bulunularak, olası gelecek planları üzerinde konuşuldu.